Šta žena sve uradi iz straha, a može i drugačije

Šta žena sve uradi iz straha, a može i drugačije

Vest o totalnoj mastektomiji Angeline Jolie je prohujala planetom i ostavile mnoge u šoku a i sa pitanjem da li je to put prevencije. Još više iznenađuju planovi o uklanjanju jajnika u cilju prevencije. Zastrašujući je i poziv ženama da prate njene korake prevencije. Prvi muškarac, Britanac je doneo odluku o prevenciji kancera prostate odstanjivanjem prostate sledeći primer AJ.
Navodi se podatak da je AJ videla majku koja je 10 godina patila od raka i ne želi da prodje isto tako. Ovo je sasvim razumljiv zaključak kada ne razumemo šta je u stvari prevencija i kako uticati na faktore rizika. Da li je uklanjanje zdravih delova tela zaista prevencija?
Potrebno je spojiti neke tačke da bi dobili kompletnu sliku.
1. Čak i konzervativna američka medicinska asocijacija se slaže da je 85% zdravstvenih problema inicijalno krenulo na emocionalnom nivou.
2. Dr Dejvid Pesek, lider holističkog pristupa zdravlju kaže da je manje od 5% zdravstevnih probema naslednog karaktera. Nasledni su obrasci kao što je obrazac ponašanja, emocionalni obrasci, obrasci ishrane. Dokaz tome je što usvojena deca razviju hronične zdravstvene probleme roditelja koji su ih usvojili a ne svojih bioloških roditelja.
3. Nadam se da ste do sada čuli o epigenetici ili uticaju spoljašnjih faktora na aktivaciju gena. Svi mi imamo različite predispozicije koje nikada ne moraju biti manifestovane. Ono što ih aktivira je naša percepcija spoljasnjih uticaja. Naše predispozicije tj latentni geni nikada ne moraju biti aktivirani. Na nama je saznamo koje su naše slabosti i podržimo telo u tom segmentu.
4. Naš organizam je visoko inteligentan, ima svoju biološku logiku i sve radi po vrlo specifičnom programu. Ni jedno zdravstveno stanje ne nastane bez razloga. Različiti su razlozi tj okidači stresa, emocije i uverenja koja uzrokuju kancer dojke i kancer jajnika.
Na svu sreću da danas postoje načini da se efikasno uklone emocionalni udari koji nastaju usled naše percepcije i aktiviraju okidač određenih zdravstvenih problema. EFT ili Tehnika Emocionalne Slobode je izuzetan alat u znalačkim rukama i jedan je od načina da se to vrlo efikasno postigne. To je ono što je prava prevencija. Uz sve to nam je naravno potrebno znanje veze emocija, uverenja, tkiva i organa da bi uklonili i ono što je u pozadini pokrenutnog epigenetskog programa. META-Zdravlje je oblast koja nam daje svest o okidačima stresa, emocijama i uverenjima koja pogadjaju određena tkiva i organe. Ona uzima u obzir sve nivoe naseg bića, uključujući i sredinu u kojoj živimo, tj. uticaje našeg okruženja.
Prirodna kvalitetna ishrana podržava organizam na drugačiji način i daje energiju celom telu tako da se telo lakše nosi sa onim što mnogi zovu stres, odnosno sa emocionalnim doživljajem nastalim zbog naše jedinstvene percepcije. Prirodna ishrana na neki način smanjuje naš stepen osetljivosti prema emocionalnim udarima.
Došlo je vreme da ovakva znanja dođu u ruke i konvencionalno i alternativno orijentisanih praktičara jer sve ima svoje mesto. META-Zdravlje daje globalan a ujedno i vrlo specifičan pogled na zdravlje. Isto tako je važno da i krajnji korisnici preuzmu odgovornost za svoja znanja. Razumevanje biološke logike i META-Zdravlja vam uklanja strah jer razumete zašto se šta dešava, a sa EFTom možete ukloniti sve zaglavljene emocije. Sve ove edukacije su dostupne sada i kod nas.
Angelini je neophodno da ukloni svoje ne isprocesovane emocije iz perioda kada je gledala majku koja je dugo patila od kancera. Ako bi to iskombinovala sa razumevanjem veze emocija, uverenja, tkiva i organa, ne bi donosila ovakve odluke, vec bi radila na sebi i svojim slabostima. U svakom slučaju svako radi najbolje što zna. Nadam se da vi svi koji ovo čitate sada znate dovoljno da ne sledite korake Angeline Jolie, jer smo rodjeni sa razlogom sa svim delovima našeg tela. Delovi tela se uklanjaju samo ako su ugrožene vitalne funkcije tela.
—————————————————————————————————————————

Jasmina Kovacev,BSc
Coach za postizanje vrhunskih dostignuća u životu, zdravlju, poslu
EFT expert i trener, Master trener META-Zdravlja
Studio za edukaciju i vrhunska dostignića
http://www.TehnikaEmocionalneSlobode.com
jasmina_nova

Kreator i voditelj „Emotional healing and beyond retreat for people
affected by cancer“ na Novom Zelandu
EFT – Tehnika emocionalne slobode – Uvodna reč Jasmine Kovačev
http://www.tehnikaemocionalneslobode.com
Tehnika Emocionalne Slobode – EFT (Emotional Freedom Tecniques) je jednostavna tehnika sa fascinantnim rezultatima. Tehnika na efikasan i celovit način rešava probleme na nivou njihovog nastanka, bilo da su u pitanju

Advertisements
Ovaj unos je objavljen u Crtice i.... Zabilježite trajni link.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s