PRONAĐEN LIJEK PROTIV RAKA

KANADSKI znanstvenici su pronašli lijek za rak, ali velike farmaceutske kompanije za njega nisu zainteresirane, jer ga ne mogu patentirati i na tome zaraditi.

Znanstvenici sa Sveučilišta Alberta iz kanadskog Edmontona prošlog tjedna su izliječili rak korištenjem vrlo jednostavne tehnike. Za liječenje je potreban dikloracetat (DCA) koji se trenutno koristi za poremećaje metabolizma pa ne postoje bojazni od nuspojava ili neželjenih dugoročnih efekata, piše Money Trend Research.

Za lijek nije potreban patent

Za lijek nije potreban patent pa svatko može primijeniti brzo i jeftino za razliku od skupih lijekova za rak velikih farmaceutskih kompanija. Kanadski znanstvenici su DCA testirali na ljudskim stanicama i uspio je “ubiti” rak pluća, grudi i mozga, a ostale su zdrave stanice. Testiran je na štakorima kojima su kancerogene stanice skupile kada su im u vodu za piće stavljali DCA.

U ljudskim stanicama postoji prirodni mehanizmi za borbu protiv raka, stanične organele – mitohondriji, no njih treba potaknuti kako bi bili učinkoviti. Znanstvenici su ranije smatrali da su mitohondriji oštećeni i neaktivni protiv raka. Oni su svoja istraživanja usmjerili na glikolizu, koja je manje učinkovita u borbi protiv raka te stvara veće troškove.

Oštećeno tkivo oko stanica raka se ne raspada

Liječenje DCA-om se s druge strane ne oslanja na glikolizu nego na mitohondrije. Dikloracetat potakne mitohondrije u borbi protiv stanica raka. Ovaj efekt dozvoljava reaktivaciju procesa koji se naziva apoptoza. Mitohondriji u sebi imaju program za samouništenje koji se aktivira kada se radi o stanicama raka. Bez apoptoze, tumori brzo i neobuzdano rastu, jer se njihove stanice odbijaju “ugasiti”. Funkcionalni i aktivirani mitohondriji, zahvaljujući DCA, pokreću taj proces i jednostavno gase stanice raka.

S isključenim procesom glikolize, tijelo proizvodi manje mliječne kiseline, pa se oštećeno tkivo oko stanica raka ne raspada te se ne stvara “podloga” za nove tumore. Farmaceutske kompanije ne ulažu u ova istraživanja jer metoda s DCA se ne može patentirati, a bez patenta oni ne mogu niti zaraditi. Bez velikih kompanija, metodu bi sada trebali više početi istraživati nezavisni laboratoriji kako bi potvrdili otkrića i proizvodili lijek.

Sav “terenski rad” mogao bi biti obavljen uz pomoć sveučilišta, kojima bi zasigurno bilo drago što sudjeluju u takvom istraživanju i mogu razviti učinkovit lijek za rak.

komentar:
Meni je ovo za povjerovati. Dok farmaceutski lobiji vagaju od čega imaju a od čega nemaju zaradu naši najmiliji umiru. Dokle ćemo biti robovi, samovolje velikih ( kapitala). Gdje je humanost i kako se izboriti za nju?
KOMENTIRAJTE DA VIDIMO KOLIKO VAS DIJELI OVO MISLJENJE.

Advertisements
Ovaj unos je objavljen u Crtice i.... Zabilježite trajni link.

1 odgovor na PRONAĐEN LIJEK PROTIV RAKA

  1. Slobodan Anić kaže:

    Velike farmaceutske kompanije ne proizvode lekove iz humanih raloga već zbog zarade. Setimo se samo izmišljene pandemije meksičkog gripa i afere sa vakcinom. Ne znam kako bi se moglo izboriti s tim. Ne bi me začudilo kada bi trust farmaceuta uništio ovaj lek ili bar sprečio njegovu proizvodnju.

Komentariši

Upišite vaše podatke ispod ili kliknite na jednu od ikona da se prijavite:

WordPress.com logo

You are commenting using your WordPress.com account. Odjava /  Promijeni )

Google photo

You are commenting using your Google account. Odjava /  Promijeni )

Twitter slika

You are commenting using your Twitter account. Odjava /  Promijeni )

Facebook fotografija

You are commenting using your Facebook account. Odjava /  Promijeni )

Povezivanje na %s